Tertinggal Kunci,Daku Terkunci.

Hai.Setelah lama diri ini tak berblog,kali ini kembali dengan entry
yang geli hati.Bagi diri ini geli hati lah kan sebab sendiri mendapat.
Huhu*
Nak diceritakan,aku sebenarnya baru balik beli barang dapur.
Bab barang dapur bagi aku rasa sikit punya excited la,tak tahu kenapa
mungkin sebab hobi atau kebiasaan diri ini selalu membeli kot.
Beli apa yang nak dibeli,and apa yang aku rasa nak masak atau nak makan.
Hoho*
Alkisah tertinggal kunci ini first time jadi sebenarnya walaupun aku
sejenis yang careless sikit (mengaku la kiranya ni).Sibuk sangat nak
kemas barang yang dibeli,aku terlupa yang aku sebenarnya dah cabut
kunci pada pintu bahagian luar.Pintu bilik aku pulak very the classic sangat
yakni pintu yang tiada door knob,yang ada cuma lubang nak masukkan kunci.
So,masa nak keluar tu,aku tanpa sengaja tertinggal kunci tu atas katil.
Yang aku ni pulak,langsung tak sedar bab kunci tu.Dalam kepala sibuk 
duk fikir nak makan ayam kunyit lah,tumis sardin lah.
Sehinggalah..................
Aku tersedar kunci aku takde dengan aku time aku sibuk duk 
menyiang ikan.Nasib tak lunyai ikan tu..Biasa kalau aku keluar bilik
wajib 2 benda ni ada berdekatan,fon dengan kunci bilik.Gelabah mak 
nenek bukan main lah.Nak marah orang tapi salah sendiri sebab cuai sangat.
Mendapat la ko tak dapat masuk bilik.Lagi best,kunci spare semua dalam
bilik jugak.Haha*Gelak kat diri sendiri. sambil kesat hingus dan airmata.LOL.
 
Aku stop masak,ikan ke apa ke semua letak tepi.Dalam kepala fikir nak masuk
bilik oii.Gelisah meresah.Aku malu nak minta tolong abang aku.(Pemalu sangat
orangnya).Last aku ikhtiar sendiri.Dari gunting,besi,screw driver semua tak
jalan.Mati kutu sungguh saat tu.Usaha akhir aku pakai sudu besi je yang 
aku beli kat kedai 2hengget (yang ni bukan auta tau).Aku cungkil tepi pintu tu.
2kali usaha baru lah terbuka pintu.Ya Allah...Lega yakmat kata kau.
Sumpah oii pasni tak nak careless dah.Kunci nak buat rantai,sangkut kat leher.
Haha*

Oh,Please Lah !!!!


Sigh* Haih.
Bytheway,i'm truly sorry for not posting aything on my blog.
Kinda busy lately.Kunun-kununnye lah kan *


Tapi almost everyday,aku terfikirkan blog ni.Sayangnya,kenapa
lah dibiar usang.Lani orang masih minat nak berblog lagi ke ek?
Macam dah suram aje.Tak semeriah dulu lagaknye.Ecece*

Actually,i'm kinda mess up.Entah kenapa mood kelaut.
Because of the stupid text thing.Entah siapa lah yang takde kerja,
suka sangat nak secret bagai.Mohon jangan annoying sangat boleh tak?
Gila benci kat orang camni.Tak kenal lagi bagus kot.
Yang pasti,dia adalah orang yang aku kenali sebab everything tentang 
aku dia tahu.IG,WECHAT,WHATSSAP,FB.Cuma blog ni je tak.Rasanyalah.
Katanya juga,habis di copy gambar sebab rindu.PSIKO ke hape nih*
Mula-mula hantar mesej ucap selamat bertunang.WATDEHEK*
Tah bila masanya aku bertunang entah.Fitnah aje khojenye.Ask nicely siapa,
dia bo layan.Ok*Ade aku kesah ko tanak layan.End kat situ.But then entah ape
hal,mesej aku lagi.Mesej pulak yang cheesy-cheesy.Ohmak,tasuke chek.
Tanya lagi baik-baik,siapa?salah nomborkah?Eh*Dia buat bo layan.Takpa-takpa*
Everything yang aku tanya semua direply dengan mesej cheesy dia tu.Naik luga aku
tau dak.Annoying giler hati ini.Memberontak sakan.Arghhhh*


Bila kita tanya baik-baik tapi tak dapat respon sebaik pertanyaan kita ni,
maka janganlah marah bila aku start jadi SINGA.Tau pulak terasa,tau pulak
jawap yang ditanya.Gamaknya memang sengaja nak kita jadi SINGA.
Yang tak menahan,siap sindir-sindir kita.Cakap kita ni bajet baik sebab
post status unsur tazkirah kat Facebook.Hamboijah*Yes,memang aku bukan
budak baik.Aku tak bajet pun aku baik.Aku tak sempurna,nak buat hal yang 
orang suka aje.But then,apa yang aku post kat FB,niat tu cuma Allah yang tahu.
So,kenapa nak pertikaikan seolah-olah aku tak layak nak buat baik,nak post 
yang baik-baik,kongsi something yang bermanfaat.Perlu ke judge aku camtu?


Benci betul bila jumpa mereka-mereka yang camni.
Oh hati,tolonglah bersabar.Jangan ler dilayan jenis-jenis yang takde 
kerja nak dibuat nie.Koho sakit hati ado satgi.At the end,aku malas 
sangat-sangat dah nak layan.Malas nak tanya,malas nak tau siapa.
Tak kenal pun takpe haih.Tak luak pun.