Oh,Please Lah !!!!


Sigh* Haih.
Bytheway,i'm truly sorry for not posting aything on my blog.
Kinda busy lately.Kunun-kununnye lah kan *


Tapi almost everyday,aku terfikirkan blog ni.Sayangnya,kenapa
lah dibiar usang.Lani orang masih minat nak berblog lagi ke ek?
Macam dah suram aje.Tak semeriah dulu lagaknye.Ecece*

Actually,i'm kinda mess up.Entah kenapa mood kelaut.
Because of the stupid text thing.Entah siapa lah yang takde kerja,
suka sangat nak secret bagai.Mohon jangan annoying sangat boleh tak?
Gila benci kat orang camni.Tak kenal lagi bagus kot.
Yang pasti,dia adalah orang yang aku kenali sebab everything tentang 
aku dia tahu.IG,WECHAT,WHATSSAP,FB.Cuma blog ni je tak.Rasanyalah.
Katanya juga,habis di copy gambar sebab rindu.PSIKO ke hape nih*
Mula-mula hantar mesej ucap selamat bertunang.WATDEHEK*
Tah bila masanya aku bertunang entah.Fitnah aje khojenye.Ask nicely siapa,
dia bo layan.Ok*Ade aku kesah ko tanak layan.End kat situ.But then entah ape
hal,mesej aku lagi.Mesej pulak yang cheesy-cheesy.Ohmak,tasuke chek.
Tanya lagi baik-baik,siapa?salah nomborkah?Eh*Dia buat bo layan.Takpa-takpa*
Everything yang aku tanya semua direply dengan mesej cheesy dia tu.Naik luga aku
tau dak.Annoying giler hati ini.Memberontak sakan.Arghhhh*


Bila kita tanya baik-baik tapi tak dapat respon sebaik pertanyaan kita ni,
maka janganlah marah bila aku start jadi SINGA.Tau pulak terasa,tau pulak
jawap yang ditanya.Gamaknya memang sengaja nak kita jadi SINGA.
Yang tak menahan,siap sindir-sindir kita.Cakap kita ni bajet baik sebab
post status unsur tazkirah kat Facebook.Hamboijah*Yes,memang aku bukan
budak baik.Aku tak bajet pun aku baik.Aku tak sempurna,nak buat hal yang 
orang suka aje.But then,apa yang aku post kat FB,niat tu cuma Allah yang tahu.
So,kenapa nak pertikaikan seolah-olah aku tak layak nak buat baik,nak post 
yang baik-baik,kongsi something yang bermanfaat.Perlu ke judge aku camtu?


Benci betul bila jumpa mereka-mereka yang camni.
Oh hati,tolonglah bersabar.Jangan ler dilayan jenis-jenis yang takde 
kerja nak dibuat nie.Koho sakit hati ado satgi.At the end,aku malas 
sangat-sangat dah nak layan.Malas nak tanya,malas nak tau siapa.
Tak kenal pun takpe haih.Tak luak pun.

Kawan Macam Ini

   

Aku takkan sebut nama kau.Aku takkan tulis
siapa kau.Tapi aku hanya akan cakap,kau kawan baik aku.
Sejak sekolah rendah,sejak dulu lagi.Apa yang mereka 
khabarkan pada semua ibarat angin lalu kerana aku 
lebih percaya kau.Kerana aku sayang kau,segalanya aku 
tak ralat untuk memberi walau hati remuk sendiri,walau
dompet tak punya isi.Untuk kau wahai kawan.
 
Aku tak mengungkit,aku tak ingin nak ingat apa yang
lepas.Tapi yang lepas,bila jawapannya lengkapnya aku
tahu semalam,ia merobek perasaan.Apatah lagi,kau berdua 
insan yang aku sayang.Dulu pernah aku bertanya,seawal
aku masih dengan dia.Adakah kau juga punya rasa cinta?
Tapi jawapan tak pernah bunyi YA.Bagi kau aku 
was-was saja.Mungkin...Barangkali..Sedapkan hati..

Tapi hati tak pernah menipu.Dan takkan pandai menipu.
Jarang sekali sangkaanku palsu dan keliru.Perihal 
semalam terlihat nyata.Ya,kau dengannya.Dari dulu,hingga
kini.Mungkin kau lupa,aku pernah bertanya apa kau punya
rasa yang sama.Tapi jawapan tak pernah YA kan?
Lalu apa rasaku untuk yang tersingkap sekarang?Lega?
Duka?Kecewa?Terasa?Kau tak tahu?

Aku rasa dikhianati.Pedih hati bila ianya dari kawan sendiri.
Aku kecewa namun nak menangis aku rasa sia-sia.
Kawan,perlukah kau menutup yang benar walhal kau tahu
yang benar itu lebih baik dikhabar berbanding kau berpura.
Sakitnya lebih terasa,lebih menikam jiwa.Tahukah kau?

Aku tak tahu bagaimana nak semuka,bagaimana nak
telan semua.Sedang kau umpama tak rasa apa-apa.
Sekadar berlagak biasa saja.Apakah segalanya aku yang cipta
angkara?Aku yang salah semua.

Aku dah tak peduli lagi.Aku ingin cari bahagia sendiri.