BILA BERCERITA TENTANG NUFFNANG,FOLLOWER DAN SI ANON

Mase memuler aku melibatkan diri dalam dunia blog,
aku tatau pon ape itu nuffnang...Aku blogwalking,aku
tengok ramai yang ade bebutang nuffnang skycrapper tu..
Curious nak tahu aku pon GOOGLE la...Memang tahu tapi
tak paham..daftar nuff tapi tak reti pasang iklan2 tuh...
Terpaksa cari tutorial letak nuff..Mase tuh blog haku kaler
purple...And pes time jugak dapat award blog cantik..teheee..
maseh awak bagi blog kat tite...
Dah pasang tapi tak blogwalking..Dah sah2 tak
dapat BE banyak kan??(tamak haloba..keh3)..Tapi
dapat la jugak sket2..Bersyukur...Then bile umo
aku kian meningkat,sket2 aku buat
blogwalking..Tengok orang tuh tayang
BE...Padahal BE pon aku tatau hape bende..
hehe..Siap tunjuk statistik UV yang beratus2,
beribu2,beriban2...aku ade??Jeles gak tapi
cool...Niat aku berblog sekadar hobi jew..Memang aku
pasang nuff,tapi aku sangat3 jarang
bukak akaun NUFFNANG aku...tatau ler..
Churp2 ade join tapi kureng beri perhatian jugak..Sian dye
..Kureng kaseh sayang dari aku..hehe...
Follower??Korang tengok la sendiri..Orang lain
beribu2 aku tade kesah..Itu blog dye..Suke ati dye la follower
beribu riban..Yang aku tau aku jenis
yang gatal tangan nak follow orang..Sorry..
Memang dah jenis aku camtu..
Bagi aku,aku follow bukan sebab nak difollow
balik tapi aku anggap tindakan aku untuk follow
dyeorang sebagai satu sokongan untuk dyeorang
berblog...Korang rasa itu tak wajar??well..
Aku cakap bab2 follower nie adalah subjektif...Masing2
punye pendapat..So,kalau korang jenis yang nak
follow blog yang korang suke jew,depend pada korang lah..
Hari tuh aku menerjah sebuah blog..Lupe blog sape..
Kalu aku ingat pon aku tak gitau kot..Blog newbie tapi dye
berani lontarkan kata2 dye untuk para
blogger lama..Biarpon kita dah lama dalam dunia
blog,jangan sesekali lupe bahawa kita jugak penah
menjadi blog newbie..Jangan sombong dengan
status UV beribu2,dengan follower beriban2..Pandang
blog newbie sebelah mata,mane kau tahu kot2
blog newbie tuh lagi hebat dari kau..Fenomena
SI ANON??Tegurlah dengan cara yang beradab
sebab aku rasa takde mak bapak kat dunia nie ajar anak2
mereka untuk menjadi seorang yang KURANG ajar..

Sori jika ayat aku agak kasar..Tapi entry ini ditaip
tanpa ade sebarang muslihat..
Sebarang teguran bukan ditujukan kepada
sesiapa tetapi untuk panduan kita bersama....

10 0t0men FIRE!!:

Sophie Al-yahya said...

ala comelnyee tulisan.

hurm.btul2.. kalau dah femes jgn lupa org2 baru. sbb dulu pn mereka mesti pnah berada di bawah kan..

JIJI YU said...

muahha..baek engko la jugak..dari aku ni yang tak tau hapekebenda nye nuff tu..

HaNa HoNeY said...

pergh...suke gile
skunk neyh blog pemes2 kalo kite nyinggah pown sekdr pandg x je..
bek la nyiggah blog bese2 je..
ok juge
^_^

mia said...

nice one dear..ehhee..sgt menarik..hehee..akk tak penah dpt BE pon rara..wuwuwuw..blom rezeki..

eh syg, rara buat perengan lagi comel tau..eheh..senang nak baca..oke tak?

CIK TOM said...

makin comel blog ni...

erm mengenai follower tue depend pd masing2..tp ade jgk kes yg unfollow blk bila kita xfollow...lucu pun ade...hehehe...

alinac lover said...

hoho..skg ni da byk le BE ye

sissyira said...

salam..


syira pun tak berapa faham gak pasal nuffnang,,

pasal follower syira belajar dari pengalaman, jika kita tak follow orang, agak susah untuk orang follow kita melainkan kita FL, INM,BA ,HZ and etc.

pasal anon, huh,,malas la nak layan, buat sakit jiwa :D

teruskan niat anda untuk menulis disini :D

bidadarihijau said...

sume org mmg ade sbb kn nk follow ke ape..tp ttp lah nak tegur mmg ada cara.ke cik anon tu jelez kot?huhuhu

ieda said...

akak x femes pun tapi suke lawat blog2 yg baru .. ramai2kan kenalan .. bab2 followers nie x kesah sgt .. kalau nak follow .. x salah , x nak punn x paksa :)

no paksaan ...

Pinky Pixie said...

biasenye yg da ade followers sngt ramai, tak semua dia boleh jejak.
bayangkn klau ade sepoloh ribu flwers, xke naya nk singgah sume. hehe.

pasal anon tu, mmg kena tabah je la kalau kne serang. huhu.