Perfect Sangat Ke Korang Tu??

Salam.

Sesetengah orang bangga bila dapat awek cantik,
cute,comel macam Taylor Swift.Ada jugak
yang bangga memiliki pakwe yang smart,handsome
,lagi-lagi poket penuh,pakai kereta Evo.Secondhand
tak main la beb..Takde klass katanya...

Sape tak bangga kan..Dapat insan bertuah
camtu..Orang lain tak pandang pon.Kalau
pandang pon setakat jeling sebelah mata..Hina
sangat agaknya..

Bila sorang awek ada pakwe handsome,kaya,smart
kira complete pakej la kan.Bangga la tayang pic
sama-sama.Aku tak kondem dyeorang tapi aku pelik
kenapa perlu dibanggakan segala nikmat yang Allah
bagi tuh..Kekayaan datang dari rezeki Allah,smart,handsome
paras rupa tu pun milik Allah.Kalau dah perfect sangat
watpe lagik nak warna rambut bagai,cat kuku hitam legam.

Toksah duk bangga sangat ler.Korang bangga pun benda
yang bukan hak korang.Hanya pinjaman je tuh..
So,better tayah pandang hina orang lain ok..Orang
lain pun ada hati dan perasaan.Macam korang..

Sorang artis pernah tanya.
"Kenapa minat/admired/gila kat golongan artis,
padahal kami nie cuma insan biasa yang mungkin ada
kelebihan Allah bagi.Taraf kami dengan korang sume
sama je".Aku takde la menggilai sorang artis tuh
cuma kerana dye tu penyanyi Kpop.Kan dah ramai
suka Kpop skang..Aku?Aku suka lagu So Hot Wonder Girls
jew..Yang lain harem aku tatau.

So,tayah tanya aku mendalah Kpop nie ok!.


8 0t0men FIRE!!:

fara feroza said...

hehe, biase la...dapat yg perfect memang la nak tayang....tapi belum tentu diorg tu bahagia sebenarnya..sebab mungkin perangai or sikap bf/gf tu hampeh je sbarnya...haha

Ain Tralala said...

org2 yg mcm tue selalunyer poyo jerk lebeyh.... :P

JIJI YU said...

cantik2 lawa2 pon bukannye kekal..ehhee

Raji berkata said...

aah sgt benar ;D
it just luck lah kan
kita dilahirkan dgn wajah dan peribadi yg begitu...
walau apa2 pun itu semua hanya pinjaman jer pun so xde apa yg boleh dibanggakan :)
yang penting di akhirat nnti..
how we acts now effects on how we will be later

teddyuna said...

:)) thu xpe.. una pun xberapa suka org mcm tu

YanaMIB said...

nice entry beb! mcm nk jugak buat entry mcm ni..haha..aci tak? =P


ala bangga pakwe ensem x best sgt..klu vangga somi ensem br nikmat..mmg dh sah dia milik kita..hihi~ ^_^

DaK CoMoT said...

aishhh..tah pape jew la org nak bangga2 diri neyh..sengal..huhuhh kadang2 tuh geram gila tgk bila kita senyum kat orang tuh...dijelingnya kita...amboiiiii...segak sangatla tuh kononya...bwekkk...huhu oppsss ter'emo' lak..ahahaha sory rara..ngeee

NOOR FATIN said...

rupa paras tak penting. kalau xda budi bahasa tak guna jugak. huhu