EH! MUKA KAU LAIN LAAAA..........

Assalamualaikum.

GAMBAR HIASAN

Selalu kalau jumpa kawan-kawan lama aku,sah-sah dyeorang akan
cakap camtu.Tak pun soklan cepuk cemas "Ra,kau kapel dengan sape
skang??" Adeh! Bosan haku.Tapi aku jawap sekadar ala kadar jelah
and opkos tentang kapel tu aku kunci mulut rapat-rapat.Tak perlu
heboh-heboh sal kapel-kapel nie kan? Lagipun aku bukan BBIP.(Aku
nie memang rendah diri orangnya...Ecececece).

Ops!! Tentang muka tuh.Aku bajet korang tatau sejarah muka aku nie.
Dulu zaman muda-muda(sekarang muda 5 tahun ok) aku aktif bab
kawad kaki nie.1st tanak join sebab aku fikir kawad nie letih,muka dah
sah hangus terbakor kena panggang then kena kondem dengan coach
lak.Parok..Parok..Ai nie lemah lembut tau.Nanti ai kawad,dah tak ayu
dah.(gedik disitu).Tapi kawan aku nie pandai la dye pujuk aku
sampai cair nak join kawad.Lepas beberapa minggu berlatih,
muka aku mula dipenuhi kawah gunung berapi.Dah muka nie
putih,memang jelas la merah kat pipi kiri kanan nie.Segan giler.
Buruk muka aku.Nie lau duk tepi jalan memang orang tak pandang.
Sobs!!Sobs!!

Macam-macam aku pakai.Aku tahu,tak elok pakai macam-
macam produk lagi-lagi kat muka nie.Aku try
Sendayu Tinggi setahun then beralih kepada Safi Rania.Safi
memang membantu la tapi sayang sebab digantikan dengan
Safi Gold.Aku pun bawak diri guna Safi Gamat kekal ke
hari nie.Aku hanya pakai pencuci muka,gel jerawat
clean&clear dan Bio Oil.

Kekadang dilumur jugak muka nie dengan tomato(Busuk!!),
Limau Nipis,Hampas Teh+Perahan Limau Nipis dan masker
putih telur.Pengakhirannya,muka aku gebu cam sekarang.
Lau nak sesuatu kena usaha kan.Bila dah dapat memang puas hati.

SELESAI MENGEDIT BLOG MYRACHIKA.OMG!
SAYA SAKIT KEMBALI.BATUK TAK BAIK LAGI TETIBA
TERJANGKIT DEMAM KAKAK AKU.ADEH!SEKSA
DIRI.PASNI,LAU ADA YANG MINTAK TOLONG EDIT
BLOG,TERPAKSA TOLAK DULU LA.I NEED REST!!!

10 0t0men FIRE!!:

Anis Akhir said...

usaha tangga kejayaan...hihi...

makin cun la cik rara sekarang ni ya..:)

Rara Farah said...

cun??oh tidak..sy bese2 je..hehehe

teddyuna said...

sme gk mcm una.. mcm diorg xde fb una je xleyh tgok pkwe yg sme.. hehe

si para para said...

musim berubah..kita pun turut berubah.hehe

CahayaCintaIlahi said...

wah yunk.. nak gak kulit gebu macam awak ..

bagi la detail pasal petua tu
camne nak gune limau nipis tu waktu bile ape sume kte pun nak cbe gak huhu

Rara Farah said...

betul3...hehe..cci..petua tuh senang je...rekaan je tuh..tapi bile try agak mujarab..nnati rara bagitau balik

alinac lover said...

peh.skg kulit bgus la yer :)

gebuuuuu

hazanis said...

anda telah di tag...
jom join...>.<

http://hazanis.blogspot.com

Rara Farah said...

ngeee..boleh la kak yong dr yang dulu..huhuhu..

Rara Farah said...

maseh tag saye..hehehe