Perlukah penilaian sebegini?


Hari Raya tahun lepas,beli belah di Astaka Tanjung.Agaknya
orang Terengganu semua kenal la tempat soping tu yedak?
Berkenan dengan 1 blaus putih cantik berlengan
panjang,beropol ciri-ciri blaus muslimah gittew.Rara suka baju
camtu.Siyes cantik.Sayangnya saiz takde.Jenis Rara nie suka
mintak saiz double.Biasa pakai saiz M.
Mintak extra large nanti badan naik still boleh pakai.Hehe*


Then datanglah pasangan couple nie.
Awek : Eh! Old fashion betul la baju nie(baju yg Rara berkenan tuh).
Dahla lengan panjang.Panas la nanti.Tak sesuai untuk saya.
(Bajet bagus minah nie)
Pakwe : *Muka blurr.Bajet poyo awek cantik....

Panas hati aku dengar.Muka je cantik tapi mulut longkang.
Old fashion ke kalau baju tuh lengan panjang?At least menutup
aurat doh.Dari dia duk pakai top yang tak berlengan
tuh.Dari dia duk menayang body kerengga dia tuh.Ingat baju
camni huduh sangat ke?Nak kata bijak tapi gaya macam harem jek.
Grrrr..Kureng-kureng pakwe ko pun ada jugak rasa malu
bila ko cakap camtu.
PERLU KE MENILAI SESUATU

1. Belaja kat UITM low class.Kalau lua negara tuh 1st class la..Terbaek punye!

2. Orang stakat keje mekanik,pomen kereta,construction-contruction
nie gaji ciput.Baik keje Petronas.Gaji Pergh!!!!!!!!!!!!Masyuk gittew...

3. Baik cari pakwe ensem,smart,poket penuh.Duwet berkepuk-kepuk.
Tak putih pun takpe.Asal berharta.

4. Orang kampung belaja stakat mana la sangat.Baik pilih orang
bandar.Pemes gop sikit.

5. Barang secondhand tak main der.Gua main barang
branded.Baru punyer.

6. Awek mesti cantik.Chinese look,mata kawaii bulat bapok besar,
putih melepak,badan lentik macam kerengga.
Baru bangga nak kata awek.

7. Tak main la henfon cikai.Kamera takde pe hal?Skali gua
beli Ipad ke,Iphone4 ke,Blackberry,Blueberry segala
berry baru mantap.Lu ade?

Watdehek!Kau tu perfect sangat ke der nak nilai orang.
Bajet bagus eh??Bajet kau sempurna,so pilih yang sempurna
jelah ek?Macam harem!!Derr..Tayah sombong sangat la.
Kesempurnaan tu bukan milik kau pun.Kau mengata
orang,tapi tengok diri sendiri dulu.Tegur tu tak salah tapi
bila teguran itu bertukar jadi 1 penghinaan,maruah orang jadi
taruhan der..Aku percaya hidup nie ada hukum karma.Atas dunia Allah
boleh balas,kat akhirat lagi lah...Renung-renungkanlah...

5 0t0men FIRE!!:

Cik Ezy said...

2la..
suke sgt menilai sesuatu berdasarkn luaran je..
mcm2..
eh.. saye pon rajin g astaka..
kih3..

mia.lia said...

haha, org kita mmg sng nilai bnda2 cmtu, rupa pndai, kemas apa smua..
trus org sanjung

especially sstgh org kmpung.. *sori kalau ade yg trase

HonEyBuNNy said...

eeeeee...rasa nak lempang2 ja muka awek tu...

bajek bagus sangat la tu...kalau hebat d dunia xdak guna jugak kan..di akhirat nanti tahu la cmna..uhuhu

Darkbatman said...

haha..persepsi org dlu2.. mmg cm2.. kene sbr laa ye.

dyanina said...

ceyhh ! piiirahhh ! takat bajet hot jee. takk suka org mcm tuh . nonsense laaa :p HAHA.