KAWAN jenis apa pun,MEREKA tetap KAWAN


Assalamualaikum.
Setelah lama menghilang diri.
Orang lain update bagai nak rak,
kita jugak yang terkial-kial.
Tanak push diri sendiri untuk buat sesuatu
kalau mood takde.Nanti entry suram.
Mood itu penting ok!

Omaigad.Kadang-kadang rasa letih dengan diri
sendiri.Dengan diri orang lain.Selalu utamakan
orang lain biarpun perasaan dan hati diri sendiri
disakiti.Hipokrit rasanya,tapi selit-selit jugak rasa
rendah diri,rasa simpati dengan orang lain.Dengan
diri sendiri tak simpati gamaknya..Huhu*

KAWAN kadang-kadang bercakap sesuatu yang
menyakitkan hati.Dan aku nie kelip-kelip je mata
kongkang 2 bijik nie.Sakit hati tapi sebab KAWAN,
rela disakiti.Lama-lama aku rasa makin terbiasa.
Aku selalu gitu.Tak pandai nak kata TIDAK.Selalu
YA je.Yang buruk YA,yang baik YA.Macam lalang!
Aku tak pernah sekalipun rasa disakiti KAWAN sendiri.
But then aku agak ALLAH nak uji aku.KAWAN aku
singkirkan aku camtu je hanya kerana seorang LELAKI.
Dem!Aku totally sakit hati.Tapi takpelah.Aku masih
anggap dia KAWAN aku walaupun dia buang aku.Harapan
aku tak banyak.Aku harap dia tak buang KAWAN yang lain
hanya kerana aku,tapi harapan tu tersasar.KAWAN lain
dah rasa sama macam aku.Kenapa cepat benar kau berubah?

Salah KAMI KAWAN kau ke atau salah siapa?
KAMI tak pernah sekat kau untuk bercinta.Itu hak
kau tapi tak perlu treat kami sebegini rupa.
Gila!! Tak pasal-pasal aku nangis lagi.Arghhh!!!

AKU tak pernah ganggu kau sebab aku hormat keputusan
kau.Aku kau dah singkirkan sebagai KAWAN.End of the
story tapi please,layan KAWAN yang lain sebaiknya.
Mungkin MEREKA lebih baik dan tak senaif aku. =.=

4 0t0men FIRE!!:

sugar2 kapas strawberry said...

first of all..sorry kalau komen saya akan buat awk terasa or what kan..
tapi bagi kawan awak peluang..kite paham keadaan awk..sbb hidup kite pon dikelililngi oleh org macam kwn awak..but trust me..once bf dia buat hal..baru dia akan rasa langit ni tinggi rendah.dan masa tu she need her friend to ease her..come on la..hidup dia takkn kemana tanpa kwan..:)

Rara Farah said...

haha..tak pernah terasa pun sbb bagaimana pun dye,dye ttp kwn sy..buruk ke,baik ke sy trima dye...sy ada time dye memerlukan.biarpun terasa kehadiran tak dihargai dye tetap kwn sy selamanya

Pipie Notty said...

pernah terjadi... huhuh

Puteri Iqa Izyan said...

meh2. aku kwn yg baik~ *hug*

hehe