Dalam suka ada duka.Bila duka campur suka.



Assalamualaikum.

Result UPU dah terjojol depan mata.
Ok Cik FI.Tahniah,anda diterima di UITM ....
dalam jurusan Degree ........

FI lepas baca eksaited ok.Sebab tatau lagi UITM
kampus mana.Semangat lebih kot dapat dekat je.
Esok hari....UITM kampus ... (mesti korang tertekan giler
baca entry banyak tahi lalat nieyh =.= ) .
Finally,FI adalah gadis yang bertuah sebab twice UITM
nieyh lamar FI untuk masuk kampus dyeorang.Tapi macam
biasa.Orang lain tak buat tapi FI buat dengan mereject dyeorang.
( Ada je nanti yang cakap FI bangang!! Heh.) Orang asli pun
teringin nak masuk UITM apatah lagi FI.Tapi,jika korang
berada di posisi FI,mungkin korang patut fikir banyak kali.
Degree?FI punya impian untuk pegang degree tu,tapi bagi FI
impian tu rela FI kuburkan untuk mak ayah FI.


Ekceli FI reject tawaran tu sebab FI pegang prinsip ni.
FI belajar sesuatu yang FI yakin akan berjaya dengan apa yang
FI belajar.Means FI inginkan jurusan yang punya jaminan
kerja.FI tanak belajar tinggi-tinggi then kemudian hari mulai
bebankan keluarga tanpa sebarang kerja.Cukup-cukuplah
mak ayah FI dibebani dengan masalah bertimpa-timpa.Anak
mana yang tak terasa andainya ibu bapa bersedih berduka.

Lantas dikorbankan impian itu walau seketika.
Fi beralih kepada sijil.Orang menilai FI bodoh.Fi lepasan STPM,
tapi ambil sijil.Biarlah,cakaplah,katalah apa saja.Hanya hati
ini yang memahami.Sijil tarafnya sekalipun rendah tapi
peluang kerja untuk FI sudah terbentang di hadapan mata.
Andainya ada yang memahami hati ini.OMG sedih mak..

Suka duka campur sakit.Sat tadi tangan FI terkepit kat celah
pintu kereta.Hambekkau patah kuku jari telunjuk kanan nieyh.
Tak pasal-pasal makan bersudu.*Tangan didagu kepala diatas*
Kan best kalau berlaki,boleh jugak mintak suapkan.Terasa
kekurangan kasih sayang je.Hahahaha...

12 0t0men FIRE!!:

ILA HonEyBuNNy said...

itula kan dear..

bila kita belajar neh kadang2 kena memilih jugak kos..senang untuk masa depan nanti...;-)

haipp..tetiba nak berlaki yer..ehhe

QuiNn ZhOuRa said...

tak pe.
rezeki ada dimana2
asalkan ada usaha.=)

Mizz Atie Zieya Shukri said...

be strong k...i love to read ur blog...

Rara Farah said...

@ ila
betul2..tapi tak semua paham ape yang kita buat...sedih..sobs

Rara Farah said...

@ quinn
yep..insyaallah rezeki dimana mana

Rara Farah said...

@mizz atie..
tQ byk2...hehe

nazirah said...

huhu takpe..just buat ape yg awak fikir terbaik untuk diri awak ok.. haa jgn pedulik kan kata2 org huhu .. tgok tu smpi terkepit tgn .. jge diri baik2 ok ;))

Amy Syaquena said...

betul amy setuju dengan awak.ingat rezeki pasti ada di mane2..

Cik Su Life Cycle said...

kos ape tu.. ape pun cik su harap rara dapat wat keputusan yang bijak. lagipun masuk u bukan menjamin masa depan yang cerah. rezeki ade kat mana2 jangan risau.. usaha yang penting..

shazzy :) said...

awak, jom join contest pulak! http://senozea.blogspot.com/2011/07/contest-be-yourself-by-precious.html

♥ nana i am ♥ said...

congratulations~ :)

AzwanRamli said...

Erm...semoga mu berjaya dengan apa yang diceburi.

Ijazah bukanlah segalanya.Sedikit p'gorbanan m'buahkan hasil yang m'gunung.InsyaALLAH.