Bantal Sebijik Kesayangan Hamba



Ada tibanya hari dimana kita kadang-kadang jadi gelabah.
Clumsy tak tentu pasal.FI bet mesti ada diantara korang yang
sure gelakkan FI kalau FI bukak story nie.

Ok,FI admit.FI nk tidur mesti perlukan certain amount of pillow.
Kalau boleh nak penuh sekatil.Rasa secure jer.
Antara pillow yang banyak-banyak tu,cuma satu
yang FI selalu,suka peluk.Kiranya kalau takde bantal tu,
menggelabah la.Last-last tak boleh nak tidur langsung.

Bantal tu boleh dikira sebagai BANTAL BUSUK even 'dia' tak busuk ok.
Ai care tau dekat 'dia'.Bau downy je melekat hari-hari.Nama
pun bantal kesayangan kan.Opkos lagi bikin havoc,
bantal tu warna purple.FI tak pasti dari siapa bantal tu
FI rembat.Either sis FI atau abang FI yang FI dah pernah
sekali rembat bantal merah hati buah hati dia
yang bagi.Bila ditanya,buat-buat COOL aje.Kiranya itu
FI yang punya.Baik betul adik dia ni kan..kan..kan?
Pandai semek ni berlakon..

Every morning FI wake up,FI bawa bantal tu masuk bilik sis.
Pagi-pagi anak dia tak bangun lagi.
Boleh la FI tumpang menempek kat sebelah.Then
ada la satu hari.FI tinggalkan bantal tu baikkkkk punya landing
kat bed dia.Ingat nak ambil nanti.Tah cane penyakit pelupa
menyerang,tak ingat-ingat nk ambil balik.
Sudahnya malam tu FI baring rasa kekurangan something je.
Ahhhh sudah..Tertinggal bantal.Nak pergi ambil,
sis dah tidur.Menggelepar la takde 'dia' untuk dipeluk.
Rasa kehilangan,kesunyian.Pilunya,hibanya hanya Tuhan
yang tahu.Peneman tidur takde.Sanggup FI mesej,
call sis semata-mata nak minta bantal tu.Lagi pilu,sayu,sis FI
tu kejam.Buat derk aje.Oh! Takpe-takpe.Saje nak
mendera,menyeksa batin,jiwa dan raga ai.
Huh! Tak sanggup mak!!!!!!

Esok dah dapat balik sayang FI tu,terus dipeluk-peluk.
Macam jejak kasih aje rasanya.Ada yang nak termuntah ke
membaca kisah hati FI dan 'DIA' ni?Maaf ler.Tak sengaja,
FI nak cite aje.Lenkali kena beringat lah.Gamaknya,
nanti dah berlaki macam nie jugak ke?Ala valer....

1 0t0men FIRE!!:

izzana said...

hahahaha una dulu pun ade jugak sbantak busuk kesayangan pun warna purple.. tapi ada campuran hitam.. corak polka dot. una suka gigit2 bantak tu.. pastu una tahun 4 opah buang =(